E-KARTICA

Lako instalirajte naš kontakt u svoj uređaj.

Preuzmite našu e-vizit karticu
NCST NewsLetter
USLUGE

Uvoz vozila iz inostranstva

Pronalazimo vozilo prema vašim zahtevima i organizujemo dovoz vozila do našeg carinskog magacina u Beogradu ili nekog drugog carinskog magacina u Srbiji, a proračun zavisnih troškova dobijate unapred. Ukoliko ste Vi sami pronašli vozilo na internetu, za koje bi ste želeli da Vam mi izvršimo procenu i dovoz – samo nas pozovite i sve ostalo je naše!

Činjenica da svakog meseca uvezemo najmanje 40 vozila, dovoljan je razlog da odaberete baš nas, NCSTransport d.o.o.

Usluga uskladištenja i carinjenja

Po smeštaju vozila pod carinski nadzor pristupa se uvoznom carinjenju vozila, koje se završava u veoma kratkom, realnom vremenu. Nakon izmirenja carinskih dažbina, radimo razduženje i Vaše vozilo može izaći iz carinskog magacina.

Ukoliko želite, kod nas možemo uraditi tehnički pregled i registraciju Vašeg vozila, bez odlaska u policijsku stanicu. Registracionu nalepnicu dobijate kod nas!

Čuvanje vozila u našem magacinu osigurano je nizom bezbednosnih opcija, uključujući i 24h video nadzora magacina, fizičko tehničko obezbeđenje 24/7 kao i on-line monitoring.

Često postavljena pitanja

U saobraćajnoj knjižici (ili u overenoj kopiji iste)  svakog automobila navedeno je da je (ukolio jeste) proizveden u skladu sa normom EURO 3. Takav podatak nalazi se i u sertifikatu koje izvoznici izdaju za automobile kupljene na inostranim licitacijama ili aukcijama, u svrhu njihovog trajnog izvoza iz zemlje (Fish d’identification, ili Certificate d’immatriculation u Francuskoj).

Ukoliko to nije slučaj, kontrolu ispunjenosti norme EURO 3 vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, koja za nova vozila izdaje ispravu o homologaciji.

Ako nameravate da trajno ili privremeno uvezete automobil, potrebno je da prilikom ulaska u zemlju prijavite vozilo, na samom graničnom prelazu, radi sprovođenja odgovarajućeg carinskog postupka. 

Prilikom prijave vozila na graničnom prelazu ne zahteva se podnošenje kompletne dokumentacije, jer je uvoznik dužan da je priloži uz ЈCI (jedinstvenu carinsku ispravu), prilikom podnošenja zahteva za sprovođenje određenog carinskog postupka.

Što se tiče uvoza motornih vozila sa američkog tržišta, to vozilo mora da ispunjava određene kriterijume, to jest Euro 3 standard. Ukoliko takvo vozilo poseduje dokumentaciju tzv. sertifikat o usaglašenosti (certificate of conformity), kojim se dokazuje da vozilo ispunjava taj standard onda se to vozilo može uvesti.

Stopa uvozne carine za automobile se srazmerno umanjuje svake godine a

U zavisnosti od osnovnih karakteristika vozila visina carinske stope će iznositi od 0% do 12,5%, dok će PDV biti 20%.

Ukoliko možete da dokažete da Vaš automobil ima poreklo neke od tih zemalja – stopa carine će biti 0%, dok će u svim ostalim slučajevima ona iznositi 12,5%, uz obavezu plaćanja PDV-a od 20%.

Osnovni troškovi koji nas očekuju su prevoz, carina, pdv, špediterski troškovi kao i troškovi atesta.

EUR1 je dokument o poreklu robe. Popunjava ga izvoznik a carina ga overava prilikom izvoza uz pregled dokumentacije kojom se potvrđuje preferencijalno poreklo. EUR1 oslobađa uvoznika od plaćanja uvoznih carinskih dažbina prilikom uvoza robe.

Da, to je moguće. Kada se vozilo uvozi za drugo fizičko lice potrebno je prilikom prijave na graničnom prelazu priložiti valjano punomoćje.

Sertifikat Agencije za bezbednost saobraćaja nije potreban prilikom carinjenja i uvoza. Međutim, bez laboratorijskog ispitivanja i ovog sertifikata vozilo se ne može registrovati u Srbiji.

Podelite ovu stranu