E-KARTICA

Lako instalirajte naš kontakt u svoj uređaj.

Preuzmite našu e-vizit karticu
NCST NewsLetter
USLUGE

Kamionski prevoz iz cele Europe

Preduzeće NCST nudi svojim klijentima zbirni drumski transport širom Europe sedmične isporuke sa sledećih pravaca kao što su Engleska, Francuska, Nemačka, Austrija, Švedska, Poljska, Mađarska, Turska, Rumunija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna, Crna Gora, Makedonija kao i Kosovo.

Pokrivamo celu teritoriju Europe ( zbirni transport, dotovari i puni utovari).

Zbirni transport

Manja količina robe ne znači i manji nivo usluge. Klijenti sa malim količinama nikada nemaju neprijatnosti, jer je jedan od naših principa da zadovoljimo sve specifične potrebe bilo koje veličine na pouzdan i dosledan način. Zbirni transport je najbolji kada klijent mora da isporuči malu količinu robe – od jedne kutije do nekoliko paleta ili sanduka, bez velikih troškova.

Direktan transport čini stvari jednostavnim

Direktan transport nastoji da koristi tehnologije do svog punog potencijala u cilju smanjenja troškova, ali smo u isto vreme svesni da radimo sa ljudima. Takođe smo svesni da je tehnologija tu samo kao sredstvo za postizanje cilja – pravi cilj je briga o našim korisnicima.

Magacini za konsolidaciju

U četiri države (Nemačka, Italija, Poljska i Turska) imamo magacine za konsolidaciju tj nudimo mogućnost prihvatanja ili preuzimanja vaših zbirnih pošiljaka iz neke od tih zemalja, sa garantovanim nedeljnim polascima ka Srbiji. Eventualno malo duže tranzitno vreme ali dosta ekonomičniji prevoz od klasičnog zbirnog prevoza, na istoj toj relaciji.

Saznajte više o konsolidaciji klikom na magacini ili popunite Zahtev za ponudu konsolidovanog prevoza

Prevoz opasnih materija ili ADR prevoz

Pod opasnim materijama smatraju se materijali ili stvari koje, ukoliko nisu propisno kontrolisane, predstavljaju potencijalnu opasnost po ljudsko zdravlje i bezbednost, infrastrukturu i/ili njihova prevozna sredstva.

Često postavljena pitanja

U zavisnosti od vrste kamiona, može se prevoziti u za to predviđenom kamionu određena roba. Generalno sva roba se može transportovati samo je bitno znati vrstu robe kako bi se takav kamion postavio na utovar.

Palete u kamionima su uglavnom standardizovane i dimenzija su 120x80cm. U regularni kamion dužine 13.6m staju u pod kamiona 34 takve palete. Pakuju se po dve u širinu kamiona a to znači da imamo 17 redova sa po 2 palete.

Najčešće dimenzije kamionskih prikolica za tegljača su širine 2.5m x 13.6m dužine. Imamo i kamione sa prikolicama, pa kamion ima tovarni prostor širine 2,5m x 7,2m + prikolica ima isto 2,5m x 7,2m širine. To je ujedno i najduža kompozijica mada sad uvode i GIGA prikolice ali ih još na putevima Srbije nema. Giga je 13,6m dužina + 7,2m prikolica.

Direktan transport čini stvari jednostavnim. Jedan utovar – lako se prati status kretanja, nema čekanja na granici zbog nepotpunih dokumenata drugih uvoznika, brz istovar na adresi uvoznika.
Zbirni prevoz nudi racionalne troškove prevoza ali i nešto duže tranzitno vreme i vreme potrebno za dozvolu istovara robe, u odnosu za direktan prevoz.

U zavisnosti od pariteta isporuke roba jeste ili nije osigurana u transportu mada CMR osiguranje vozara nije dobar tip pokrića osiguranja za uvoznike. Jedina potpuna zaštita interesa vlasnika robe je dodatrno transportno osiguranje robe, ukoliko nije osigurana po Inkotermsu.

Potrebno je poslati upit sa podacima o pošiljci kao što su relacija, vrsta robe, način pakovanja, bruto težina i vrednost robe, kako bi od nas dobili ponudu za transportno osiguranje, a sve to pre dostavljanja robe na prvo prevozno sredstvo u zemlji isporuke.

Nažalost, ne. CMR osiguranje pokriva iključivo štetu dokazano prouzrokovano vozarom / prevoznikom. Sve dok se ova činjenica ne dokaže nema ni potraživanja za osiguranjem. Potrebno je ugovoriti dodatno transportno osiguranje kako bi se roba u transportu osigurala od svih transportnih rizika.

Code 95 predstavlja licencu koji svaki profesionalni vozač mora posedovti kod sebe, prilikom vožnje kroz Evropsku uniju. Licenca se izdaje sa rokom važenja na 5 godina, a obavlja se obukom.

Podelite ovu stranu